jueves, 22 de diciembre de 2011

Carn d'olla pel nadal

Pel  dia de nadal, es tradició fer la escudella i la carn d'olla. Si voleu seguir aquesta tradició, us deixo una recepta per fer-ho.

Ingredients: 40 gr de cigrons doble cocció, 20 gr de carn de vedella, 10 gr de cansalada, 80 gr de col de cabdell doble cocció, 40 gr de porro doble cocció, 40 gr de pastanaga doble cocció, 30 gr de nap doble cocció, 20 gr de cuixa de pollastre, 50 gr de patata doble cocció, oli i pasta (fideus o galets).

Al dia d'abans es posen els cigrons en aigua tíbia canviant aquesta aigua algunes vegades. Fer-li la doble cocció. A una olla gran, es posa aigua freda amb la carn, la cuixa de pollastre i la cansalada i es comença a escalfar. Quan comenci a bullir es posan els cigrons ben escurrits i es baixa el foc per a que es vagi fent lentament. El bullit ha de durar 3 hores treient l'escuma. Uns 30 minuts abans d'acabar, s'afegeixen les verdures que abans ahurem fet la doble cocció. Un cop hem fet el brou, agafarem el que necessitarem per a la escudella, deixant una mica a l'olla per que la carn i les verdures no es refredin ni s'assequin. Bullir amb el brou la pasta uns 15 minuts.
Bon profit i bones festes!!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario